BG | EN

Административна сграда "Desizo Monni"ЛокацияПлевен
Година на проектиране2015


Параметри

Инвеститор: Димитров ООД
Площ: 2800 кв.м
Описание

Димитров ООД е един от големите производители на мъжка мода в България. Освен работата с големи европейски марки като Hugo Boss, Armani, Zegna, Димитров ООД се стреми да наложи на европейския и световен пазар две собствени марки - Monni и Desizo Monni. 

С цел разширяване на производствения капацитет и развитие на собствените марки стартира изграждане на нова производствена база и нова административно-офисна сграда в гр. Плевен. А и А Архитекти бяха избрани да проектират иновативна офисна сграда, която да предложи работна среда на световно ниво. Сградата трябва да създаде подходяща творческа и работна атмосфера на служителите, да допринесе за развитието на компанията и да я представи достойно в световната модна индустрия. 

Сградата включва 4 надземни и 1 подземен етаж. На партера са разположени централна рецепция, зона за изчакване, шоуруми за излагане на модните колекции на марките. Над партера има три офисни етажа с отворен план, конферентни зали и зони за релакс. На третия офисен етаж са разположени мениджърските кабинети. В подземното ниво е разположен паркинг. В източната част на сградата е проектиран атриум, който преминава през цялата височина на сградата, а достъпа до офисните етажи е през тераси със зони за релакс и мост, отворени към атриума.

Образа и възприятието на сградата са изградени на базата на интерпретация на съвременен корпоративен минимализъм, включващ градация на впечатляващи вътрешни пространства с интимност и комфорт в работното пространство. Фасадата е максимално изчистена, с голямо-форматни тройни стъклопакети с ново поколение стъкла с високи енергийни характеристики. Единственият елемент, който нарушава изчистеният призматичен обем е козирката на входа от видим бетон. Бетонът, стъклото и стоманата са основни материали в интериора. Озеленяването също играе важна роля в оформянето на интерира.

Амбицията на проекта за офисна сграда в Плевен е да се нареди до най-добрите примери на корпоративни сгради от световната модна индустрия и да добави още един български град на архитектурната карта на Европа.