BG | EN

София Ринг ПаркЛокацияСофия
Година на проектиране2016


Параметри

Инвеститор: Данаос Девелопмънт АД
Площ: 160 000 кв.мОписание

София Ринг Парк е мултифункционален проект в южната част на София в подножието на Витоша. Проекта предвижда нов Генерален план за развитие на териториите на юг от съществуващия София Ринг мол, включващи мултифункционална зона, жилищен комплекс и паркова среда.
В мултифункционалната зона са разположени различни типове сгради: офиси, училище, детски център, площи за спорт, заведения за хранене. Жилищната зона включва различни видове жилищни сгради - апартаментни сгради, редови къщи, къщи близнаци и свободностоящи къщи.
Улицата между Мола и новите зони за развитие е решена като градска търговска улица с разнообразна архитектура. Офисите да изнесени в западната част на комплекса, за да се освободи повече място за зелени площи и уединенсот на жилищната зона.
Различните видове жилищни единици са организирани около богато-озеленени алеи с плавна градация в плътността на застрояването и етажността.
В целия комплекс са развити няколко зелени коридора ориентирани към планината, служещи като буфер между мултифункционалната зона и жилищата и създаващи усещането за живот по-близко до природата. 
Проектът е финалист в проведения от инвеститора затворен конкурс.