BG | EN

Офисна сграда "Progress"ЛокацияСофия
Година на проектиране2016


Параметри

Инвеститор: Телерик-Прогрес 
Плош: 17 100 кв.мОписание

А и А Архитекти спечелиха конкурс за проектиране на нова офисна сграда в София за една от най-бързо развиващи се технологични компании в света: Progress.
Сградата се намира в центъра на един от големите жилищни райони в София, в близост до станция на метрото.
Архитектурата е инспирирана от динамиката на технологичния сектор, както и от тенденциите за офисното работно място на 21-век. Образа на сградата е динамичен, пресъздаващ непрекъснатото увеличение на скоростта на технологично развитие. В същото време, сградата е лека, ефирна, отворена към публиката и средата, в синхрон с корпоративната философия на компанията.
Много допълнителни функции са интегрирани в сградата: кафене, ресторант, конферентен център, фитнес, зали за забавления и игри. По този начин работното пространство се разширява към неформалната среда на допълващите функции и се насърчава креативността на служителите на компанията.
Теренът около сградата е моделиран за да се увеличат зелените площи и пешеходните простраснтва, както и да се осигури достъп до терена различни нива в сградата. По покривите на сградата са разположени зелени покриви и тераси към офисите.