BG | EN

NV TowerЛокацияSofia
Година на проектиране2018
Година на завършване2021


Параметри

Местоположение: София
Технически проект: 2018
Инвеститор: БЕП
площ: 46 000 м2


Описание

NV Tower е мащабен иновативен проект за многофункционална сграда, разположена в атрактивна зона в югоизточната част на София.

Сградата e мултифункционална, включваща: офиси, жилища, търговски обекти - ресторант, кафене, магазини, уелнес и спортен център, конферентен блок, панорамна площадка, покривни градини, подземни паркинги.

Освен с многофункционалността си, NV Tower е характерна с обширни публични пространства, богато озеленени покриви и фасади, внимателно изграден архитектурен силует, съобразен с контекста, отваряне на сградата на ниво терен към града.

Водени от принципа, че ценното в града е именно комбинацията между човешкото творение на фона на могъществото на природата, проектът за NV Tower е внимателно изследван за визуалното му въздействие върху градския силует и е проектиран да се вписва хармонично в него, маркирайки развитието на столицата в началото на 21-и век.

Отговорното отношение към града ще се изразява и чрез богато озеленените покриви и тераси, обществените пространства на върха на сградата и атрактивното фасадно осветление, подчертаващо силуета на сградата.

Част от вдъхновението в архитектурата е търсено в структурата на естествените кристали и динамиката на планинските върхове. Кристалите реферират към една от основните дейности на инвеститора – минното дело, а върховете на планините сa търсената връзка с планината Витоша.