BG | EN

Жилищна сграда "G-Tower"ЛокацияСофия
Година на проектиране2016
Година на завършване2019


Параметри

Инвеститор: Главболгарстрой АД
Площ: 11 600 кв.м
Описание

G-Tower е нова висока жилищна сграда, която има за цел чрез средстата на архитектурата да създаде нови качества на локацията, и да търси решения на на чувствителни теми, като сигурността на обитателите и формирането на локални общности.

Сградата е разположена на бул.”Монтевидео” в София. В превод, името на булеварда означава „виждам нашир и надлъж всичко, което може да се види”. Това ни инспирира да създадем проект с който да осигурим уникални гледки към Витоша и града от всяко жилище в сградата. Тва ни подтикна да издигнем сградата във височина, като по този начин се освобожди и допълнително пространство на терена за отдих, спорт и социални контакти на обитателите.

В G-Tower са проектирани различни по размер жилища – от студиа, до апартаменти с 3 спални. Помещенията във всеки апартамент залагат на оптимални размери спрямо съвременните стандарти за обитаване: просторни спални, функционални дневни и трапезарии, удобни бани и закачливи тераси. Всеки апартамент има дневна, ориентирана към най-благоприятната посока и изключителна гледка към София и Витоша както и спални ориентирани към по-тихите зони.